ETÜ SEM, Prestiji Yüksek Uluslararası Bir Kitapta ‘Örnek Vaka’ Olarak Yer Aldı

TOBB ETÜ Sürekli Eğitim Merkezi (ETÜ SEM), merkezi Londra'da bulunan köklü uluslararası yayınevi ve eğitim firması Pearson tarafından eylül ayında yayınlanan bir kitapta 'örnek vaka' olarak yer aldı. ETÜ SEM, Jeffrey K. Pinto'nun yazdığı "Project Management: Achieving Competitive Advantage" adlı  kitabın Kuzey Amerika dışında dağıtılan global baskısında yaklaşık 1 sayfa boyunca anlatıldı.

ETÜ SEM örnek vaka analizinde TOBB ve TOBB ETÜ hakkında bilgi verilirken, Üniversite'nin misyonuyla bağlantılı olarak ETÜ SEM'in başarı ile yürütmekte olduğu faaliyetlerden bahsedildi. Kitapta yer alan ETÜ SEM vaka analizinin Türkçe çevirisi şöyle:

"TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ), Türkiye'nin en büyük özel sektör kurumu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından girişimci ve nitelikli toplum önderleri yetiştirmek amacı ile kurulmuştur. TOBB ETÜ'nün üniversite ve sanayi işbirliğini sürdürmek ve işgücünün uygun becerileri kazanmasına yardımcı olmak yoluyla verimliliğin artırılması misyonuyla bağlantılı olarak TOBB ETÜ Sürekli Eğitim Merkezi (ETÜ SEM), proje yönetimi ve danışmanlık hizmetleri sunmakta, ayrıca bireylere ve her büyüklükteki organizasyona, özellikle Türkiye ekonomisinin belkemiğini oluşturan küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ), geniş bir yelpazede eğitim programları sunmaktadır.

Sürekli Eğitim Merkezi'nde eğitimler TOBB ETÜ eğitmenlerinin yanısıra sektör profesyonelleri tarafından verilmektedir. Yoğun talep gören derslerin bazıları Proje Yönetimi, İnsan Kaynakları Geliştirme ve Yönetimi, Performans Değerlendirme, Dış Ticaret, Eğitmenin Eğitimi ve AB Finansmanına Erişim'dir. ETÜ SEM ayrıca projeler ve danışmanlık hizmetleri için de TOBB ETÜ akademik personelinden faydalanmaktadır. 2006 yılından bu yana ETÜ SEM seminerler, sertifika kursları ve çeşitli organizasyonlar için hazırlanan özel eğitim programları dahil olmak üzere 280 profesyonel etkinlik ile 13.000 kişiye ulaşmış ve 40 kuruma danışmanlık ve proje yönetimi hizmeti vermiştir.

ETÜ SEM Yönetim Kurulu 5 akademisyenden oluşmakta ve merkez 1 proje yöneticisi, 1 iş analisti ve 2 idari personel istihdam etmektedir. Ayrıca her dönem 2 veya 3 TOBB ETÜ öğrencisi Üniversite'nin ortak eğitim programı kapsamında stajyer olarak ETÜ SEM'e katılmaktadır. Stajyerler çoğunlukla idari personele yardımcı olmakla birlikte ETÜ SEM faaliyetlerine aşina olduktan sonra projelere katılmalarına da izin verilmektedir. Proje yöneticisi aynı anda tam sorumluluk ile birden fazla proje yönetebilmekte ve takım üyeleri birden fazla projeye atanabilmektedirler.

TOBB ETÜ Finans Profesörü ve ETÜ SEM Müdürü Prof. Dr. Ramazan Aktaş, ETÜ SEM'de küçük proje ekipleri ile misyonlarını başarmalarında sağlam proje yönetimi pratiklerine sıkı sıkıya bağlı hareket etmeleri ve müşteri memnuniyetine büyük önem vermelerinin etken olduğunu belirtmiştir. Etkin proje yönetimi sistemleri sayesinde ETÜ SEM, rakiplerine karşı avantaj elde etmiş, diğer kuruluşlarla olan işbirliğini ilerletmiş ve uzun vadeli ilişkiler kurmuş, yüksek müşteri memnuniyetini başararak müşteri tabanında sürekli artış sağlamıştır."

İlgili pdf dökümanına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

19/10/2012 tarihinde eklendi.