Tüm Yönleriyle Teknik İflas ve Alınması Gereken Önlemler Eğitimi (Online-Zoom)

Eğitim detayı

Konuşmacı: Doç. Dr. Kudret ASLAN 

Bu eğitimde iflas hakkında genel mahiyette kısa bilgi verildikten sonra; iflas nedenleri, kimlerin iflasa tabi olduğu, iflas yolları (takipli ve doğrudan iflas), iflas kararı ve kararın borçlu ve alacaklılar bakımından ne gibi sonuçlar doğuracağı, iflas masasının oluşması, masaya alacak yazdırılması, iflasta rehinli alacaklıların durumu, iflas idaresi, alacaklara ilişkin sıra cetveli ve buna karşı koyma yolları, iflasın kaldırılması ve kapanması ile iflas takibi başlamadan ya da iflas davası açılmadan önce iflastan korunma yolları ile iflas ve konkordato ilişkisi üzerinde durulacaktır.

Bu eğitime kimler katılmalı?

Bu eğitime doğrudan ya da dolaylı olarak iflas ile muhatap olma ihtimali olan kişiler katılabilir. Özellikle gerçek kişi tacirler ile şirket müdürleri ya da yönetim kurulu üyeleri gibi  tüzel kişi tacirleri temsile yetkili olanlar, iflas hukuku ve ticaret hukuku bakımından şirketin pasifinin aktifini geçmesi gibi iflasla ilgili bazı durumlarda bildirimde bulunma yükümlülüğü altında olanlar, tacirlerin iflasa tabi olması dolaysıyla özellikle şirket ya da kurumların hukuk biriminde görevli olanlar ve iflas hukuku alanında çalışan avukatların bu eğitime katılmasında yarar bulunmaktadır.

Bu eğitim katılımcılara ne sağlar?

Bu eğitim katılımcılara, iflas hukuku hakkında genel mahiyette bilgi sağlayacağı gibi, iflas nedenleri hakkında bilgi edinilmesi sayesinde iflas sonucu ile karşılaşılmaması için önceden ne gibi tedbirlerin alınabileceği, iflasa karar verilmesi halinde iflas kararının ne gibi sonuçlar doğuracağı, iflas tasfiyesi sürecinde müflisten alacaklı olanların ne gibi hususlara dikkat etmesi gerektiği, iflasın müflisin malvarlığı üzerinde ne gibi tesirleri olacağı, iflas masasına nelerin dahil olacağı, iflasta alacak yazdırılması hususunda nelere dikkat edilmesi gerektiği, alacağın kabul edilmemesi halinde hangi hukuki yollara başvurulabileceği, iflas idaresinin görev ve yetkilerinin neler olduğu, mal kaçırma yoluna başvuran borçluya karşı hangi hukuki yollara başvurulabileceği  ve benzeri hususlarda katkı sağlayacaktır.

Eğitim içeriği:

  • İflas hukuku hakkında genel bilgi
  • İflasa tabi olan şahıslar
  • İflas yolları (takipli ve doğrudan iflas)
  • İflas kararı ve özellikleri
  • İflasın borçlu bakımından hukuki sonuçları
  • İflas masasının teşkili
  • İflasın alacaklılar bakımından hukuki sonuçları
  • İflas masasına alacak yazdırılması ve buna ilişkin hususlar
  • Masaya kabul edilemeyen alacaklının başvurabileceği hukuksal çareler
  • İflasta rehinli alacaklıların durumu
  • İflasın kaldırılması ve kapanması
  • İflas-konkordato ilişkisi
  • Yargıtay kararlarına göre uygulamada iflas hukukunda dikkat edilmesi gereken hususlar
  • Gerek iflas takibi ve davasından önce gerekse sonradan iflas tasfiyesi esnasında alınması gereken önlemler

 

Doç. Dr. Kudret Aslan’ın Özgeçmişi

1972 yılında Malatya'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Bu fakültede araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde "Davadan Feragat" konulu teziyle Yüksek Lisans, "Hacizde İstihkak Davası" konulu teziyle doktora eğitimini tamamladı. Doktora eğitimi sırasında 2001-2002 yılları arasında DAAD bursuyla Almanya'da Köln Üniversitesinde araştırma yaptı. 2006-2007 yılları arasında Kara Harp Okulunda Yedek Subay olarak askerlik hizmetini tamamladı. 2007-2012 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilim Dalında Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 2012 yılından beri TOBB ETÜ Hukuk Fakültesinde Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 2014-2016 yılları arasında Adalet Bakanlığı tarafından oluşturulan "Hukuk Muhakemeleri Kanunu Bilim Kurulu Tadil Komisyonunda" çalıştı. 2016 yılından beri Adalet Bakanlığı tarafından oluşturulan "Yeni  İcra ve İflas Kanunu Tasarı Taslağı Hazırlamak Amacıyla Oluşturulan  Bilim Komisyonu Üyesi" olarak görev yapmaktadır. 2017 yılında "Medeni Usul Hukukunda Davanın Geri Alınması" konulu teziyle doçent oldu. Medeni Usul Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, Konkordato, Bilirkişilik, Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları ve Arabuluculuk, Tahkim gibi alanlarda dersler ve eğitimler vermektedir. Evli olan Doç. Dr. Kudret ASLAN iyi derecede Almanca bilmektedir.

 

Katılım belgesi:

Eğitimin % 70'ine devam eden katılımcılar adına dijital doğrulanabilir katılım belgesi hazırlanacak ve e-posta adreslerine gönderilecektir. Katılım belgeleri E-Devlet üzerinden de sorgulanabilecektir.

 

 

Eğitim saat 13:45 itibariyle girişlere açılacaktır. Katılımcılarımız eğitime giriş yaptıklarında öncelikle bekleme odasına alınacaktır. Host tarafından isim ve soyisimlerin kontrol edilmesi sonrası eğitime girişleri sağlanacaktır. Bu nedenle, giriş yaparken isim ve soyisim bilgilerinizi düzenlemenizi rica ederiz. Düzenlemeyi Zoom uygulamasından giriş yaparak ya da linke tıklayıp tarayıcıdan giriş yaparak  gerçekleştirebilirsiniz.

 

Merkezimiz yeterli kontenjan oluşmaması durumunda eğitimi başlatmama kararı alabilecektir. Bu durumda eğitim ücretleri kayıt yaptırmış olan kişilerin hesaplarına iade edilecektir.