Her Yöneticinin Bilmesi Gereken Finansal Bilgiler Eğitimi

Eğitim detayı

Konuşmacı: Prof. Dr. Ramazan AKTAŞ

Bu eğitim; finansal yönetim ışığında, finans yöneticisinin amacı (değer maksimizasyonu) ve görevleri olan finansal analiz, finansal planlama ve denetim, fonların sağlanması, fonların yatırımı ve özel finansal sorunların çözümü konusunda bilgi sunmaktadır.

Bu eğitime kimler katılmalı?

Şirket sahip ve yöneticileri, şirketlerin finans müdürleri (CFO) ve finans alanında genel ilke ve bilgileri öğrenmek isteyen herkes.

Bu eğitim katılımcılara ne sağlar?

Eğitimin sonunda aşağıdaki sorulara cevap alınabilmesi sağlanacaktır:

• Günümüzde firmaların nihai amacı nedir?
  • Finans yöneticisinin vereceği kararlar nelerdir, en önemlisi hangisidir?
  • Finans yöneticisinin görevleri nelerdir?
  • Vekâlet sorunu nedir?
  • Kurumsal yönetimin temel ilkeleri nelerdir?

Eğitim içeriği:

• Finansal Yönetime İlişkin Genel İlkeler
  • Finansal Yönetimin Amaç ve İşlevleri
  • Finansın ve Finansal Piyasaların Tarihi Gelişimi
  • Piyasalar, Yatırımcılar ve Finansal Yönetim Arasındaki İlişkiler
  • Finans Yöneticisinin Fonksiyonları
  • Finansal Analiz, Planlama, Denetim, Fonların Yatırımı ve Özel Finansal Sorunların Çözümü
  • İşletmelerde Vekalet Sorunu (Asil Vekil Sorunu)
  • Kurumsal Yönetim İlkeleri

Prof. Dr. Ramazan Aktaş’ın Özgeçmişi

1960 doğumlu Ramazan AKTAŞ, 1981 yılında KHO İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur.  Aynı yıl ODTÜ İİBF İşletme Bölümünde yüksek lisansa başlamıştır. 1985 yılında yüksek lisans eğitimini tamamlayarak KHO İşletme Bölümüne öğretim görevlisi olarak atanmıştır. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünde doktora çalışmasına başlamış ve bu programı 1991 yılında tamamlamıştır. 1995 yılında Finansman anabilim dalında doçentlik derecesini almıştır. 1985 yılından itibaren KHO’nda işletmecilikle ilgili dersleri veren Ramazan AKTAŞ bu süre zarfında farklı devlet ve vakıf üniversitelerinde de yarı zamanlı öğretim üyesi olarak ders vermiştir. KHO’da görevli olduğu dönem zarfında 1 yıl süre ile  Kanada’da, 6 ay süre ile İtalya Luigi Bocconi Üniversite’sinde uzmanlık alanı ile ilgili çalışma yapmış ve 6 aylık  süre için de Azerbaycan Kara Harp Okulu’nda bölüm başkanı ve öğretim üyesi olarak görevde bulunmuştur. 2003 yılında TSK’daki görevinden emekli olan AKTAŞ, kurulduğu günden bugüne kadar TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İİBF İşletme Bölüm Başkanlığını yapmaktadır. Ayrıca iktisadi işletme olarak faaliyet gösteren TOBB ETÜ Sürekli Eğitim Merkezinin müdürlüğünü kuruluşundan beri sürdürmektedir.  Finans, Girişimcilik ve Kobiler konusunda ders vermektedir. Alanıyla ilgili çok sayıda kitap, makale ve konferans bildirileri bulunmaktadır.

Katılım belgesi:

Eğitimin % 70'ine devam eden katılımcılar adına dijital doğrulanabilir katılım belgesi hazırlanacak ve e-posta adreslerine gönderilecektir. Katılım belgeleri E-Devlet üzerinden de sorgulanabilecektir.

Eğitim saat 13:45 itibariyle girişlere açılacaktır. Katılımcılarımız eğitime giriş yaptıklarında öncelikle bekleme odasına alınacaktır. Host tarafından isim ve soyisimlerin kontrol edilmesi sonrası eğitime girişleri sağlanacaktır. Bu nedenle, giriş yaparken isim ve soyisim bilgilerinizi düzenlemenizi rica ederiz. Düzenlemeyi Zoom uygulamasından giriş yaparak ya da linke tıklayıp tarayıcıdan giriş yaparak  gerçekleştirebilirsiniz.

Merkezimiz yeterli kontenjan oluşmaması durumunda eğitimi başlatmama kararı alabilecektir. Bu durumda eğitim ücretleri kayıt yaptırmış olan kişilerin hesaplarına iade edilecektir.