TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ OCAK 2017 İTİBARİYLE TELC SINAV MERKEZİ OLARAK FAALİYETE BAŞLAMIŞTIR

26 ŞUBAT 2017 PAZAR GÜNÜ SAAT 10.00’DA “TELC ZERTİFİKAT START DEUTSCH  A2”  ALMANCA  SINAVI  YAPILACAKTIR.

1. 1.      TELC Hakkında:

TELC 1968 yılında Almanya’da kurulmuş ve kurulduğu günden itibaren dil sınavları geliştirmiş, değerlendirmiş ve üç milyondan fazla kişiye sertifika vermiştir. Merkezi Frankfurt olan TELC’in 20 Avrupa ülkesinde ve Çin’de olmak üzere 3.000 lisanslı sınav merkezi bulunmaktadır.

TELC sınavları, Avrupa Ortak Öneriler Çerçevesi (Common European Framework of References for Languages - CEF) uygunluğunu garanti eder ve sertifikalar tüm Avrupa ülkelerinde ve Erasmus programlarında geçerlidir. TELC Almanca sınavları YÖK ve ÖSYM tarafından tanınmış ve YDS Almanca Eşdeğerlik Listesi’ne alınmıştır. TELC sertifikalarının süresiz geçerliliği olması ve uluslararası tanınırlığa sahip olması,  ERASMUS kapsamında öğrenci geliş-gidişlerinde de öğrencilere fayda sağlamaktadır.

Tüm sınavlar, merkez olan Frankfurt’ta değerlendirilmekte, sertifikalar yine Frankfurt’ta hazırlanıp, sınavın gerçekleştirildiği ülkeye gönderilmektedir. Sertifikalarda her dört beceriye ait olan puan sayısı ve katılımcının başarısı ayrıntılı olarak belirtilmektedir.

1. 2.     TELC Sınavına Kimler Girebilir?

Telc sınavları üniversitelilere, lise öğrencilerine, yetişkinlere, çalışanlara, kısacası 12 yaş üstü her kesime hitap etmektedir. Avrupa’da üniversite okumak veya çalışmak isteyenler, yurt dışında yaşamaya karar veren veya sadece yabancı dil seviyesini ölçmek ve belgelemek isteyen herkes Telc sınavlarına girebilmektedir. Yetişkinlere Yönelik Telc Sınavları: Yurtdışındaki üniversitelere başvurmak, yabancı dil muafiyeti almak, çeşitli ülkelere göç etmek veya yurtdışında çalışmak isteyen kişiler içindir. Çalışanlara Yönelik telc Sınavları: Dil becerilerini profesyonel anlamda yurtiçi veya yurtdışında belgelemek isteyenler içindir.

1. 3.     26 Şubat 2017 Pazar günü saat 10.00’da yapılacak “Telc Zertifikat Start Deutsch A2”  Almanca  sınavına nasıl başvuru yapabilirim?

Sınava girmek isteyen adaylar 12 -24 Ocak 2017 tarihleri arasında sınav ücretini (400 TL) ödeyip kayıt olabilir. Kayıt olurken doğru bilginin verilmesi önemlidir. Online Kayıt ve Ödeme için Tıklayınız.

Adayların sınava ödemenin yapıldığını gösteren dekontun çıktısıyla gelmeleri gerekmektedir.

Belirtilen tarihlerden sonra yapılan başvurularda geç kayıt ücreti alınır. 14 Şubat 2017 tarihinden sonra kesinlikle başvuru kabul edilmeyecektir.

15/01/2017 tarihinde eklendi.