TİCARET HUKUKU UZMAN ARABULUCU GENEL EĞİTİMİ (UZUN)- ÖN KAYIT

TİCARET HUKUKU UZMAN ARABULUCU GENEL EĞİTİMİ (UZUN) - ÖN KAYIT

Ülkemizde her geçen gün uygulama alanı genişleyen arabuluculuk kurumu, yargı yükünü hafifletmeye ve uyuşmazlık içerisinde olan taraflara sürdürebilir çözümler üretmelerine yardımcı olmaya devam etmektedir. Bilindiği üzere, arabuluculuğun etkinliğinin artırılması amacıyla 2018 yılında iş uyuşmazlıklarında, 2019 yılında ticari uyuşmazlıklarda ve son olarak 2020 yılında tüketici uyuşmazlıklarında dava şartı arabuluculuk sistemi getirilmiştir.

6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanununun 6’ncı maddesi ile T.C. Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığına, arabuluculuk uzmanlık alanları ve uzmanlığa ilişkin usul ve esasları belirleme yetkisi verilmiştir.

Bu kapsamda Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından, iş hukuku, ticaret hukuku ve tüketici hukuku genel uzmanlık alanları olarak belirlenmiş; ayrıca, banka ve finans hukuku, sigorta hukuku, inşaat hukuku, fikri ve sınai haklar hukuku, enerji hukuku ve spor hukukuna yönelik özel uzmanlık alanları oluşturulmuştur.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Uzman Arabulucu Genel Eğitimi için yetkilendirilmiştir.

Ticaret hukuku genel uzmanlık eğitimi teori ve uygulamaya ilişkin bilgileri içeren uzun süreli eğitim programı ve ağırlıklı olarak uygulamaya yönelik bilgileri içeren kısa süreli eğitim programı olarak iki şekilde verilecektir.

Ticaret hukuku genel uzmanlık alanında teorik eğitim ve uygulama eğitimi sonucunda arabulucuların; arabuluculuk müzakerelerini yönetme, etkin soru sorma, uyuşmazlığın nitelikli analizi, tarafların yasal haklarını bilerek hareket edip etmediğini değerlendirme ve taraflar için süreci en verimli şekilde sonlandırma konularında gerekli yeterliğe sahip olmaları amaçlanmaktadır.

Ticaret hukuku genel uzmanlık eğitimi alanındaki uzun ve kısa eğitimlerimize ön kayıt yaptırabilirsiniz. Ders programlarımız, hocalarımız, gün/saatler, ücretlerimiz ve diğer tüm detaylar yakın zamanda açıklanacaktır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Burcu URUN: (0312) 292 55 97